Blog

Een nieuw begin?

Voor de De Liemers Helemaal Goed Courant ben ik een artikel aan het schrijven over de vereniging SchuldHulpMaatje. Het belangrijkste doel van het artikel moet zijn dat mensen met geldproblemen de drempel over durven stappen om hulp te vragen. Door de coronaperikelen geldt dat voor steeds meer mensen.

Ook ik ben een goed jaar geleden die drempel over gestapt. Na mijn reorganisatieontslag bij de Overheid, een paar jaar geleden, leek het me een goed plan om wat geld bij te verdienen. Mijn uitkering bleek namelijk geen vetpot te zijn voor een alleenstaande vrouw met twee pubers in huis. Waar ik geen rekening mee heb gehouden is dat ik in mijn situatie, voor mijn toch al niet zulke hoge bijverdiensten, in de hoogste belastingschaal terecht kwam. Daarbij moest ik ook nog eens alle ontvangen huur- en zorgtoeslag terugbetalen. Zo kwam ik in een negatieve spiraal, oftewel armoedeval, terecht. Er is mij wel vaker gezegd dat ik beter niet bij had kunnen verdienen, dan had ik nu minder financiële problemen gehad.

Maar… ik had dan niet mijn bedrijf Presentation Matters opgestart. Ik had niet het netwerk gehad dat ik, weliswaar vooral via vrijwilligerswerk, heb opgebouwd. Ik had niet de mooie dingen ontworpen waar ik best trots op ben. Ik had niet het gevoel gehad dat het zo leuk is om creatief voor een ander bezig te zijn. Ik had niet de uitdagingen gehad die me meer zelfvertrouwen hebben gegeven. Oké, ik had ook niet ervaren dat het niet zo makkelijk is om (semi)zelfstandig ondernemer te zijn en dat daar best veel bij komt kijken.

Ik kies er nu bewust voor om Presentation Matters, dat vanwege allerlei omstandigheden een paar jaar op een laag pitje heeft gestaan, weer nieuw leven in te blazen. Ik ben dus van plan om er weer vol voor te gaan om Presentation Matters (en mezelf) weer serieus te nemen. Dat begint met een vernieuwde website en het maken van plannen voor een betere Social Mediastrategie.

Laat nu de opdrachten maar komen. Ik ben er klaar voor!

(12-07-2020)