Blog

Waarom zou jij met mij willen samenwerken?

Tijdens een coachingsgesprek vertelde de coach me over een mooie en ook belangrijke metafoor. Het ging over een steentje en een rots. Soms pak ik klussen op, zonder precies te weten wat de klus precies in gaat houden. Het lijkt me leuk om te doen, ik zie originele, creatieve oplossingen en ik ga enthousiast aan de slag. Ik denk namelijk een mooi, glad, klein steentje (misschien wel pareltje) op te pakken. Toch komt het wel eens voor dat zo’n steentje groter wordt. De klant wil toch helemaal iets anders dan ik me had voorgesteld, het werk kost me veel meer tijd dan ik had gedacht of er komen lastige en onvoorziene technische problemen bij kijken. Ik moet dan altijd oppassen dat ik het enthousiasme, waarmee ik aan de klus begon, niet kwijt raak en met tegenzin aan de opdracht ga werken. Dan wordt dat mooie, gladde, kleine steentje een zware, puntige, lelijke rots, waaronder ik zou kunnen bezwijken.

Ik vind het belangrijk om samen met jou een duidelijke opdracht neer te zetten, zodat we allebei van te voren weten waar we aan toe zijn. Daarom wil ik voldoende tijd steken in een intakegesprek. Ik wil jouw wensen horen en ik wil zien hoe jij straalt als jij over jouw opdracht praat. Waarom? Omdat jouw enthousiasme mij energie geeft en omdat onze samenwerking een garantie is voor een goed product, waar we beiden achter kunnen staan.

Durf jij die samenwerking met mij aan?

 


Een nieuw begin?

Voor de De Liemers Helemaal Goed Courant ben ik een artikel aan het schrijven over de vereniging SchuldHulpMaatje. Het belangrijkste doel van het artikel moet zijn dat mensen met geldproblemen de drempel over durven stappen om hulp te vragen. Door de coronaperikelen geldt dat voor steeds meer mensen.

Ook ik ben een goed jaar geleden die drempel over gestapt. Na mijn reorganisatieontslag bij de Overheid, een paar jaar geleden, leek het me een goed plan om wat geld bij te verdienen. Mijn uitkering bleek namelijk geen vetpot te zijn voor een alleenstaande vrouw met twee pubers in huis. Waar ik geen rekening mee heb gehouden is dat ik in mijn situatie, voor mijn toch al niet zulke hoge bijverdiensten, in de hoogste belastingschaal terecht kwam. Daarbij moest ik ook nog eens alle ontvangen huur- en zorgtoeslag terugbetalen. Zo kwam ik in een negatieve spiraal, oftewel armoedeval, terecht. Er is mij wel vaker gezegd dat ik beter niet bij had kunnen verdienen, dan had ik nu minder financiële problemen gehad.

Maar… ik had dan niet mijn bedrijf Presentation Matters opgestart. Ik had niet het netwerk gehad dat ik, weliswaar vooral via vrijwilligerswerk, heb opgebouwd. Ik had niet de mooie dingen ontworpen waar ik best trots op ben. Ik had niet het gevoel gehad dat het zo leuk is om creatief voor een ander bezig te zijn. Ik had niet de uitdagingen gehad die me meer zelfvertrouwen hebben gegeven. Oké, ik had ook niet ervaren dat het niet zo makkelijk is om (semi)zelfstandig ondernemer te zijn en dat daar best veel bij komt kijken.

Ik kies er nu bewust voor om Presentation Matters, dat vanwege allerlei omstandigheden een paar jaar op een laag pitje heeft gestaan, weer nieuw leven in te blazen. Ik ben dus van plan om er weer vol voor te gaan om Presentation Matters (en mezelf) weer serieus te nemen. Dat begint met een vernieuwde website en het maken van plannen voor een betere Social Mediastrategie.

Laat nu de opdrachten maar komen. Ik ben er klaar voor!

(12-07-2020)